English English

Principalele atractii ale circuitului:

Nurnberg, Bruxelles, Londra regala si imperiala, monumentul Stonehenge, British Museum, Muzeul Madame Tussauds, Oxford, Edinburgh, Rotterdam, Munchen, Amsterdam, Berlin, Praga

Program

ZIUA 1 (5.08.2015): Iasi - Budapesta (850 km)
Plecam din Iasi la ora 06:00 si calatorim in Romania pana la Oradea (Bors) si in Ungaria prin Szolnok pana la Budapesta. Ne cazam in Budapesta.

ZIUA 2 (6.08.2015): Budapesta - Vienna - Pasau - Nürnberg (780 km)
Strabatem muntii Ungariei prin Tatabanya, Gyor. La Nickelsdorf trecem in Austria si calatorimpe traseul Viena - Linz – Salzburg. Intram in Germania pe la Passau cu marea confluenta (Dunarea-Inn-Ilzul) si urmarim Dunarea prin Altenmarkt (cu biserica Sfanta Margareta - capodopera a fratilor Asam), pe langa Strauling (cu renumitul festival Gaubadeu) si la Regensburg - asezat pe punctul cel mai nordic al Dunarii "Castra Regina a imparatului Marc Aurelian"-, parasim Dunarea si la cativa kilometri ajungem la Nürnberg. Cazare in zona Nürnberg.

ZIUA 3 (7.08.2015): Nürnberg - Mannheim - Luxembourg - Bruxelles (670 km)
De la Nürnberg ne indreptam spre culoarul Rhin-ului, pe langa Heidelberg - Mannheim, care impreuna cu Ludwigshafen constituie o mare zona industriala. Prin sudul regiunii Eifel, intram pe langa Trier in Luxemburg. In Piata Constitutiei, vizualizam Palatul Ducal, Palatul de Justitie si vizitam Catedrala. Ajungem apoi in Belgia unde ne oprim in zona Bruxelles pentru cazare.

ZIUA 4 (8.08.2015): Bruxelles - Gent - Brugge - Oostende - Calais (250 km)
In "Orasul de Jos", in Grand Palace, vizualizam Casele Corporatiilor, Casa Regelui, Casa Eroilor “L’Etaile”, curtea interioara a Primariei, Casa Ducilor de Brabant si Mnnekes Pis, Galeriile Hubert. Mergem apoi in "Orasul de Sus", in Place Royale, unde vizitam Notre Dame du Sablon, vizualizam Palatul Regal si Palatul Natiunilor. La iesirea din Bruxelles trecem pe langa Atomium.
Ne indreptam spre tarmul Belgiei la Marea Nordului si ne oprim la Gent (GAND) unde vizitam Catedrala Sf Bavon pe al carui altar se afla cea mai pretioasa capodopera a artei flamande – “Adorarea Mielului Sfant” pictata de Jan Van Eyek. Apoi, la Brugge, vizualizam Marea Piata cu simbolul orasului - Turnul cu Clopot si Halele, vizitam Bazilica Sangelui Sfant (intrare libera).
De aici, urmarim tarmul marii pe langa Oostende - Veurne (oras situat la 4 km sub nivelul marii), Dunkerque si ne oprim la Calais. Ne cazam in zona Calais.

ZIUA 5 (9.08.2015): Calais - Dover - Canterbury (130 km)
Traversam Canalul Manecii de la Calais la Dover ( in regiunea de coasta Kent din Anglia) cu stancaria de "creta alba" pe care se afla impunatorul castel Dover.
La cativa kilometri spre nord-est ne oprim la Canterbury pentru o vizita la Catedrala (resedinta a primului arhiepiscop, capitala ecleziastica si locul unde a fost asasinat Thomas Becket). In drum spre Londra trecem pe langa Chatham, oras in care Charles Dickens si-a petrecut o parte din copilarie si unde in 1856 a cumparat proprietatea Gad’s Hill Place. Pe langa estuarul Tunisiei, ajungem la Londra. Ne cazam in zona periferica a Londrei.

ZIUA 6 (10.08.2015): Londra
Incepem cunoasterea Londrei cu un periplu pietonal ce vizeaza o parte din Londra Regala si Imperiala. Vizitam Westminster Abbey (un adevarat Pantheon) dupa care ne indreptam spre Buckingam Palace. Poposim in piata Palatului dominata de monumentul reginei Victoria, unde asistam la ceromonialul de schimbare a garzii.
In lungul strazii Mall pe langa parcul si palatul St. James, trecem pe sub Arcul Amiralitatii si intram in Trafalgar Square dominat de coloana Nelson. Dintre punctele de interes amintim sau eventual vizitam: National Gallery, National Portrait Gallery, biserica Sf. Martin in the Fields.
Inspre sud, pe bulevardul institutiilor puterii britanice, vizualizam Banqueting House (fost Palat Regal), resedinta de serviciu a guvernului la nr. 10, locuinta ministrului de finante la nr .11, Cenotaful, Cladirea Trezoreriei, Scotland Yard.
Ajungem la cladirea Parlamentului cu Turnul Victoria, Turnul Ceasornicului Big Ben, statuia ecvestra a lui Richard I (inima de leu), Turnul St. Stephen (pe unde se poate intra la Parlament). Trecem podul Westminster (de peste Tamisa) si la baza acestuia urcam in vaporas (optional) pentru o croaziera pana la Turnul Londrei.
Pe traseu trecem pe sub podul Waterloo (ce uneste Convent Garden cu gara Waterloo), podul Blackfriars, podul Millenium (pietonal, uneste Catedrala Sf.Paul cu Tate Modern), podul Londrei si ne oprim la Tower Bridge (Podul Turnului - ultimul pe Tamisa) de unde ne deplasam pentru a vizita Turnul Londrei. Ne cazam in zona periferica a Londrei.

ZIUA 7 (11.08.2015): Londra
In aceasta zi vizitam Catedrala St. Paul cu Capela tuturor sufletelor, unde admiram o pieta tulburatoare deasupra altarului, cripta Wellington si sarcofagul impunator al lordului Nelson. Urcam in Dom unde din Whispering Gallery avem imaginea de ansamblu asupra altarului iar, urcand in Stone Gallery si Golden Gallery avem ocazia sa admiram panorama Londrei si a Tamisei. Din oras, ne oprim in Bloomsbury pentru a vizita unul din cele mai mari muzee din lume, British Museum. De asemenea vizitam muzeul Madame Tussauds in cartierul Marylebone.
Facem o plimbare pietonala relaxanta pe Oxford Street sau una cu autocarul pe langa Hyde Park Corner, prin cartierul Kensington cu cladiri in stil victorian, cu marile muzee Victoria Albert, Harrold`s. Ne cazam in zona periferica a Londrei.

ZIUA 8 (12.08.2015): Londra - Windsor - Stonehenge - Oxford (270 km)
Ne deplasam spre vestul Londrei unde vizitam castelul Windsor (resedinta regala) si monumentul stravechi de la Stonehenge (2950 i.e.n). Dupa amiaza, intram in regiunea Midlans pentru a vizita Oxford - un important si vechi centru universitar - cu catedrala (Christ Church College), University College, biserica medievala St. Mary, Queens College si capela sa proiectata de Cristopher Wren. Ne cazam in zona Oxford.

ZIUA 9 (13.08.2015): Oxford - Statford Upon Avon - Glasgow (610 km)
Plecand din Oxford ne oprim la Statford Upon Avon, locatie ce aminteste de William Shakespeare, unde vizitam biserica Sfintei Treimi (locul de botez si de inmormantare al lui William Shakespeare) si casa unde se presupune ca s-a nascut scriitorul. Trecem pe langa fortareata medievala Warwick, pe langa Birmingham (orasul cu mai multe canale decat Venetia) la cativa kilometri est de Chester (un oras roman din anul 79 i.e.n.). Intram in regiunea Lancashire, situata la vest de Liverpool (al doilea port al Angliei ca marime dupa Londra). De la Lancaster pana la Carlise mergem paralel cu Muntii Penini (coloana vertebrala a Angliei) si cu Lake District (cel mai mare parc national, cu o suprafata totala de 2231 km2). Trecem in Scotia si ne oprim la Glasgow. Ne cazam in zona Glasgow / Edinburgh.

ZIUA 10 (14.08.2015): Glasgow - Edinburgh (175 km)
In orasul de pe estuarul Clyde, poposim in zona medievala unde vizitam Catedrala St. Mungo si vizualizam cladirea Universitatii. Dupa amiaza facem o plimbare optionala cu autocarul in orasul Stirling pentru a vizita Biserica Sfintei Cruci (locul de incoronare ca rege al lui James VI-lea, fiul Reginei Mary a Scotiei) si Castelul Stirling - fosta curte regala a Scotiei. Ne cazam in zona.

ZIUA 11 (15.08.2015): Glasgow - Edinburgh (100 km)
De pe coasta vestica ne indreptam spre cea estica (scaldata de Marea Nordului) urmarind traseul Cumberland – Falkirk. Trecem estuarul Forth, Forth Bridge si intram in Edinburgh. Acordam intreaga zi acestui interesant oras unde pietonal ne vom plimba prin orasul vechi, vizitand: Castelul si Palatul monarhilor Scotiei, Catedrala St. Giles (unde a fost preot John Knox), muzeul Edinburgh, Cladirea Parlamentului cu Palatul Hollyroodhouse. In Orasul Nou incepem cu vizita la Galeria Nationala a Scotiei si la iesire vedem fatada cu coloane a Academiei Regale Scotiene. Intram pe artera principala, trecem pe langa Monument, urcam scarile pana la Observator de unde se vede Monumentul National si Monumentul Nelson. In apropiere, facem o pauza in Shopping Center ca apoi sa ne continuam plimbarea pana la frumoasa piateta Charlotte. Ne cazam in zona Glasgow / Edinburgh.

ZIUA 12 (16.08.2015): Edinburgh - Newcastle - Upon - Tyne - York - Hull (420 km)
Plecam din Scotia spre Anglia, calatorind printr-un tinut ce-a fost revendicat de-a lungul timpului de catre regii scotieni. Pentru a-si consolida autoritatea, au construit in sec. al XI-lea – al XII-lea manastirile Dryburgh Abbey (cu mormantul poetului si romancierului Walter Scott), Mellrosse Abbey (cu o colectie de obiecte personale ale lui W. Scott), Jedburgh Abbey (cu morminte ale episcopilor din Evul Mediu). La granita cu Anglia intalnim culmea deluroasa Cheviot, trecem prin Parcul National Northumberland si "strapungem" zidul lui Hadrian la vest de Newcastle. Urmarim in continuare Autostrada 68 prin Comitatul Durham cu foste sate miniere, prin comitatul Yorkshire cu orasul York unde ne vom opri pentru a vedea fortificatiile de pe timpul romanilor care inconjoara orasul. Vizitam York Minster (Catedrala St. Peter) - cea mai mare biserica medievala din nordul Europei. La Kingston-Upon-Hull ne imbarcam pe ferry-boat si calatorim noaptea traversind Marea Nordului spre Olanda. Cazare pe ferry-boat in cabine de 4 locuri fara vedere exterioara.

ZIUA 13 (17.08.2015): Rotterdam - Delft - Haga - Leiden - Haarlem - Amsterdam (150 km)
Cel mai mare oras al Olandei si cel mai mare port al Europei - Rotterdam - este un oras cultural si totodata un important centru artistic. Admiram frumosul oras-port din varful lui Euromast. In coltul bulevardului care traverseaza centrul orasului admiram statuia marelui ganditor Erasmus care s-a nascut aici. Turnul ne ofera panorama catre Delftware si in functie de timpul disponibil se poate vizita muzeul Boijmans van Beuiningen cu operele lui Pieter Bruegel cel Batran, Rembrandt, Monet, Van Gogh, Dali s.a. Cateva clipe in Delft ne ofera sansa ca in Piata Mare sa vedem Nieuwekerk cu mausoleul lui Wilhelm Taciturnul, cu renascentista Stadhuis si frumoasa Qudekerk unde se gaseste mormantul amiralului Piet Hein.
In capitala politica a Olandei - Haga - se pot vizita numeroasele muzee, dar vizualizam in principal Ridderzaal (simbol al parlamentului olandez), Mauritshuis (un frumos palat venetian), Muzeul de Istorie, Primaria, Grotekerk si Paleis Noordeinde (una dintre cele patru resedinte regale). Situat pe un brat al Rhin-ului - Lieden un oras universitar care ofera o perspectiva diferita - Burcht, cartierul Pieterwijk si cladiri care poarta amprenta familiei Rembrandt (pictorul s-a nascut aici).
In drumul nostru spre Amsterdam, vizitam orasul florilor Haarlem cu Biserica Mare (la a carui orga au cantat Mozart, Handel si Liszt). Peste tot ne incanta privirea campuri cu flori. Ne cazam in zona Amsterdam.

ZIUA 14 (18.08.2015): Amsterdam
Pietonal, abordam cateva zone: in piata DAM (un adevarat forum public si politic) vizualizam Obeliscul - un impresionant monument national. In apropiere, intalnim Palatul Regal (ce poate fi vizitat), Nieuwekerk (loc de incoronare al regilor si reginelor), complexul de cladiri Begijnhof. In zona istorica vizitam Qudekerk (ascunsa) iar langa podul Leidsesluis (de peste canal) se afla fermecatorul muzeu Amstelkring. Coboram spre sud, pe langa Zuiderkerk si vizitam Muzeul Het Rembrandthuis. Iesim in Uilenburg unde identificam Fabrica de Diamante Gassau (vizita cu programare) si cladirea Primariei, situata in apropiere. In cartierul Jordaan vizitam biserica Westkerk cu mormantul lui Rembrandt. Ne cazam in Amsterdam.

ZIUA 15 (19.08.2015): Amsterdam - Hanover - Berlin (670 km)
Iesim din Amsterdam pe langa Apeldoorn si intram in Germania prin Westfalia, prin nordul muntilor Harz. Trecem pe langa Poarta Westfalica (unde raul Wesser a sapat un frumos defileu) si Minden (cu una din cele mai vechi primarii, constuita in secolul al XIII-lea). Calatorim pe malul lacului antropic Steinhuder Meer, pe langa capitala Saxoniei - Hanover (cu cel mai mare targ industrial din lume). Ne continuam drumul prin Saxonia de Jos si intalnim orasul Braunschweig (unde Heinrich Leul a trait in ultima parte a vietii si a fost ingropat), trecem raul Elba la Magdenburg (cel mai mare port fluvial al Germaniei de Est) si la intrarea in Berlin trecem prin orasul-insula Werder (cu Festivalul Florilor). Ne cazam in zona Berlin.

ZIUA 16 (20.08.2015): Berlin - Dresda - Praga (350 km)
In orasul de pe Spree, in prima parte a zilei facem o plimbare pietonala pe bulevardul Unter-den-Liuden de la poarta Brandenburg pana la Piata Alexander, vizitand sau vizualizand: Opera, Cladirea Universitatii “Humbold”, Noul Palat Unter, Catedrala “Sf. Hedwig”, muzeul de Istorie, Domul, Galeria Nationala, muzeul “Pergamon”, Fantana lui Neptun, Turnul de Televiziune (eventual pentru panorama).
In a doua parte a zilei plecam spre Praga prin “Elvetia Boema” unde ajungem pentru a vizita Stare Mesto cu Podul Carol al IV-lea si Piata Orasului Vechi. Intalnim Catedrala Tyn, monumentul lui Jan Hus, Vechea Primarie si Turnul cu Ceas iar pe Wenceslas Namesti ajungem in Piata cu acelasi nume si observam impunatoarea cladire a Muzeului National. Ne cazam in Praga.

ZIUA 17 (21.08.2015): Praga - Brno - Bratislava - Budapesta (550 km)
In “Orasul de Aur” urcam la Praszky Hrad (Vechiul Castel), intram pe langa Turnul Negru si strabatem cele 3 curti, Fasul Pension al fetelor de nobili, Teatrul de Marionete, Wita Alchimistilor, Biserica Sf. Gheorghe, Catedrala Sf. Vitus (loc de inchinaciune, incoronare, pelerinaj si mausoleu) cu magnifica Capela Wenceslas, Cripta Regala (mormantul lui Carol al IV-lea), Palatul Regal, Capela Sfintei Cruci si Poarta Mathyas.
Ne continuam calatoria prin podisul Ceho-Morav pana la Brno (unde vizitam Catedrala Sf. Petru). Ne oprim la Bratislava cateva clipe pentru a vizita Catedrala Sf. Martin (loc de incoronare a regilor Ungariei) si intram in Piata Orasului Vechi pentru a imortaliza cele mai interesante locuri.
De la Bratislava se poate intra in Defileul Dunarii cu oprire in zona Budapesta pentru cazare.
Calatorim pana la Budapesta unde ne oprim pentru cazare.

ZIUA 18 (22.08.2015): Budapesta - Satu Mare - Bistrita - Iasi (850 km)
Calatorim spre Iasi pe ruta Budapesta - Satu Mare - Bistrita - Iasi unde vom ajunge in jurul orei 22:00.


Pentru oferta completa descarca documentul Circuit "Descopera Anglia si Scotia" 2015

 

Informatii

 

Perioada

5 - 22 august 2015

Data limita de inscriere

1 iulie 2015

Tarif

• 1415 EUR - pentru minim 35 turisti
• 1510 EUR - pentru minim 30 turisti
• 1640 EUR - pentru minim 25 turisti

Suplimente optionale

• cabine exterioare ferry-boat pe ruta Hull - Rotterdam: 45 EUR/pers.
• cina: 14 cine (fara Bruxelles si Praga): 435 EUR/pers.

Servicii incluse

• transport autocar min. 3*;
• 17 nopti cazare in hoteluri de 2/3/4*;
• 17 mic dejunuri;
• 1 noapte cazare pe ferry-boat, cabine interioare de 4 locuri (fara mic dejun);
• ghid si insotitor de grup.

Servicii neincluse

• intrarile la muzee si obiective turistice;
• mesele de pranz si cina;
• asigurarea medicala si asigurarea storno;
• deplasarea in Londra (de la hotel in zona centrala precum si in interiorul orasului) se va face cu mijloace de transport locale (aproximativ 19 GBP/persoana/zi);

IMPORTANT
Pentru unele obiective din Londra trebuie facuta rezervare si plata anticipata iar costurile sunt de 160 GBP/persoana (Westminster Abbey, St. Paul Cathedral, Tower of London, Madame Tussauds, Windsor Castle, Tower Bridge Exhibition, Stonehenge, Canterbury Cathedral).

Conditii de comercializare

Conform contractului de calatorie incheiat cu agentia de turism (Atentie la conditiile de retragere!);
Agentia isi rezerva dreptul ca, din motive obiective, sa aduca modificari programului, fara a-i afecta structura in ansamblu, oferind servicii similare;
La inscriere se achita un avans de 500 EUR, avand posibilitatea de a opta pentru locul din autocar;
Clasificarea hotelurilor in care se face cazarea este conform criteriilor locale, specifice fiecarei tari;
Respectarea orei de intalnire este obligatorie, deoarece orice intarziere atrage dupa si nerespectarea programului;
Este indicat ca fiecare turist sa aiba aproximativ 300 - 350 EUR pentru programul turistic, intrarile la muzee, etc.;

La vizitarea obiectivelor se merge in grup si se respecta durata de timp prestabilita de conducatorii grupului (ghidul si insotitorul de grup).

 

Contacteaza-ma pentru informatii suplimentare si inscriere


Consultanta Vacante Travis Tourism
Ovidiu Romanescu
☏ 0752083132
☏ 0232237171
vacante@travis.ro
Yahoo Messenger

 

Oferte similare

Personalizeaza-ti online vacanta!

Personalizeaza-ti online vacanta!

Bilete de avion online

Rezerva-ti online biletele de avion!

Bilete de avion online

Tururi in Iasi, Bucovina si Republica Moldova

Descopera orasul Iasi, Bucovina si Republica Moldova cu Travis Tourism

Tururi in Iasi, Bucovina si Republica Moldova

 
travis vacante enjoy new destinations!
travis corporate enjoy success!
travis rentacar enjoy our cars!
 
travis mytravis