English English

Obiective principale: Orasele Chisinau, Tiraspol, Balţi si Tighina, Complexul Orheiul Vechi, Cramele Cricova, Fabrica de coniac “Kvint", Fabrica de bomboane “Bucuria", Manastirea Curchi

Ziua 1: Bun venit in Moldova autentica!
Iasi - Sculeni - Balti - Orheiul Vechi

Vineri dupa amiaza plecam de la birou mai devreme, pentru ca la ora 13.30 ne imbarcam in microbuzul care ne va duce spre Republica Moldova.
Avem grija sa avem cu noi cartea de identitate, dar si pasaportul - necesar pentru a intra in Transnistria.
Ora 13:30 - Plecare spre Republica Moldova.
Întram in Republica Moldova pe la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni si ne indreptam spre Balti, cel de-al treilea oras ca populatie din Republica Moldova. Vizitam centrul orasului si Catedrala Sfintii Împarati Constantin si Elena, sfintita in anul
1935 in prezenta M.S. Regele Carol al II-lea al Romaniei si a Marelui Voieovod de Alba-Iulia Mihai, viitorul monarh. Ne indreptam apoi catre Rezervatia Cultural-Naturala "Orheiul Vechi", propusa pentru a fi inclusa in Patrimoniu Mondial UNESCO.
Ora 18:30 (aproximativ) Sosire la Orheiul Vechi si cazare.
Cazarea va fi in pensiuni agroturistice clasificate, astfel incat sa ne integram cat mai bine in atmosfera rurala basarabeana si sa ne bucuram de linistea de la tara.
19:30 Servim cina intr-o pensiune agroturistica traditionala de familie, in satul Trebujeni, aflat in aceeasi rezervatie a Orheiului Vechi. Aici vom lua contact cu ospitalitatea localnicilor si vom gusta mancare traditionala moldoveneasca, descoperind astfel diferentele culinare intre cele doua maluri
ale Prutului.

Ziua 2: Republica Moldova de la autentic traditional, la contemporan
Orheiul Vechi - Manastirea Curchi - Cricova - Chisinau

08:30 Dupa ce am servit deja micul dejun ne incepem ziua prin vizitarea satului Butuceni, si a manastirii sapate in piatra, una dintre cele 350 vestigii rupestre medievale care privesc de sus sfidator raul Raut si peisajul fantastic al defileului sapat de acesta in calcarele sarmatice.
09:30 Ne indreptam spre Manastirea Curchi, fondata in anul 1773, unde vom ajunge la ora 11:00. La Curchi intalnim una dintre cele mai frumoase manastiri din Basarabia, care ne va incanta cu cele cinci biserici ale sale si ne va uimi cu povestea sa tumultoasa si transformarile prin care a
trecut in perioada sovietica.
12:30 Ajungem la Cramele Cricova, unde facem turul celui mai mare orasel subteran din lume, care are aproape 100 de kilometri de galerii utilizate pentru intreg procesul de fabricatie al vinurilor linistite si al spumantului Cricova, realizat dupa metoda clasica Dom Perignon - Champenoise.
Vom admira colectia de vinuri apartinand personalitatilor politice care au vizitat Republica Moldova, de la ai nostri Traian Basescu sau Klaus Johannis, pana la Angela Merkel, Juan Manuel Barroso, Donald Tusk sau Vladimir Putin, care chiar si-a serbat a 50-a aniversare in beciurile de la Cricova. Pentru vizitare ne vom imbarca in masinute electrice, care ne vor plimba kilometri buni prin tunelurile de calcar alb de unde s-a extras piatra din care a fost construit Chisinaul, iar apoi vom degusta 4 tipuri de vin, asezonate cu placinte traditionale moldovenesti.
Pentru vizitarea cramelor Cricova, va rugam sa aveti la dumneavoastra haine calduroase!
15:00 - Ne intreptam spre Chisinau, orasul alb, capitala Republicii Moldova, un oras cu aproape 1 milion de locuitori.
15:30 Ne oprim la terasa unui restaurant contemporan din Chisinau, pentru a savura un pic din atmosfera de amiaza a orasului, iar cei carora placintele traditionale de la Cricova nu li s-au parut satioase pot comanda preparate de pranz.
16:30: Intram pentru un tur in frumosul Muzeu National de Istorie a Republicii Moldova, aflat dupa colt de restaurant, chiar in centrul municipiului Chisinau. Vizitam salile sale de expozitie si ne aflam cum a fost tarisoara aceasta plimbata politic intre Principatul Moldovei, Imperiul Țarist, Rusia
Sovietica, Romania Mare, URSS, ca apoi sa devina independenta.
17:50 Oprire la magazinul fabricii de bomboane “Bucuria".
18:20 - Ajungem la Hotel Aria****, pentru check-in si pentru un pic de timp in care sa ne recapatam fortele.
19.30 - Ne reintalnim pentru a merge impreuna intr-un pietonal al orasului al Chisinau.
Începem cu o plimbare prin Parcul Valea Morilor, infiintat in anul 1950, la initiativa lui Leonid Brejnev ca "Parcul Central de Cultura si Odihna al Comsomolului Leninist". Continuam, apoi pe stradute, pe langa "Turnul de Apa", care gazduieste Muzeul de Istorie a Orasului Chisinau, indreptandu-ne spre
Gradina Publica "Stefan cel Mare si Sfant". Aici vom strabate Aleea Clasicilor si vom patrunde, trecand pe langa statuia-simbol a domnitorului
Moldovean, catre Piata Marii Adunari Nationale, unde vom regasi sediul Guvernului Republicii Moldova, Portile Sfinte si Catedrala Nasterii Domnului.
Vom strabate apoi, o parte din bulevardul central Ștefan cel Mare si Sfant, trecand pe langa Primaria Chisinaului, Posta Centrala, Sala cu Orga si Teatrul National "Mihai Eminescu".
De aici, vom merge impreuna la unul din restaurantele din centrul Chisinaului pentru a servi cina "a la carte" (neinclusa in tarif) si pentru a mai sta la un pahar de vorba, in functie de dispozitia fiecaruia.
Drumul catre centrul orasului si inapoi se va face cu mijloace de transport in comun, preturile in Chisinau fiind foarte accesibile.

Ziua 3: Back to USSR and Back home!
Chisinau - Transnistria (Tighina, Tiraspol) - Chisinau - Albiţa - Iasi

Ne trezim pentru micul dejun, ne luam pasapoartele si ne pregatim de plecare.
08.30 - Imbarcarea in mijlocul de transport.
08.50 Ajungem la Memorialul "Eternitate" exact la timp pentru a incerca sa surprindem pe viu schimbarea garzii de onoare de la acest complex monument ridicat in memoria soldatilor sovietici care au eliberat Basarabia de ocupatia "germano-fascista", asa cum apare in documentele sau articolele unde nu sunt numiti "invadatori germano-romani".
Memorialul "Eternitate" din Chisinau este un complex monumental impunator ce a fost ridicat in anul 1975, si este foarte bine intretinut, venind ca o reamintire puternica a celor doua versiuni ale istoriei care traiesc si sunt exprimate in mod paralel in Republica Moldova, dar si un avertisment pentru
generatiile viitoare in privinta ororilor razboiului.
09:10 Plecam spre Transnistria.
10:00 Ajungem de punctul de control transnistrean. Ni se verifica pasapoartelei si trecem in zona neutra, oficial.
10:15 Ne oprim la Tighina (Bender), pentru a schimba bani in moneda locala, rubla transnistreana, nerecunoscuta nicaieri in lume.
10:40 În drum spre Tiraspol, trecem pe langa cetatea Tighina, bastion turcesc medieval construit pe malul drept al Nistrului, aflata in interiorul unei unitati militare ruso-transnistrene. Aceasta este cetatea peste care baronul von Munchausen a zburat in imaginarul sau pe o ghiulea de tun.
Regasim cu privirea locul unde regele Suediei, Carol al XII-lea si asezat tabara militara timp de trei ani.
11:00 Parasim cetatea Tighina si, lasand in urma punctul de control al "pacificatorilor" rusi, traversam Nistrul, cu privirea uimita de culorile proaspete si curate ale steagului Federatiei Ruse care orneaza traveele podului de cale ferata de peste rau.
11:20 Intram in Tiraspol, oras tanar, fondat in anul 1792 de catre rusi. Vizitam zona centrala din fata Guvernului Republicii Moldovenesti Nistrene, ne plimbam pe langa memorialul celor cazuti in Cel de-al Doilea Razboi Mondial, Razboiul din Afghanistan si Razboiul din Transnistria, apoi, pietonal,
mergem catre Casa Sovietelor, Banca Nationala si Oficiul Postal local.
12:00 Ne indreptam spre Fabrica de Coniacuri "KVINT", probabil cea mai cunoscuta marca internationala din Transnistria, dupa echipa de fotbal "Sheriff Tiraspol". Aici vom face un tur al facilitatilor de productie si vom degusta nu mai putin de 6 tipuri de coniac, de diferite varste, insotit de aperitive si placinte moldovenesti satioase. Vom afla tot aici cum se toarna coniacuul, cum se degusta el, care era coniacul trimis la bordul statiilor spatiale MIR sau cum a fost creat coniacul special pentru aniversarea Partidului Comunist sovietic.
15:00 Parasim Kvint-ul, cu o ultima privire in Tiraspol, apoi ne indreptam spre Chisinau si mai departe, catre Iasi. În functie de timp, vom vizita si Manastirea Noul Neamt, aflata in Stanga Nistrului, in satul Chitcani.
21:00 Cu putin noroc la Punctul de Trecere al Frontiere Albita, vom fi ajuns deja la Iasi.

 

 

Informatii

Ghid

consultanta tururi si circuite in Republica Moldova
Alin Patru
☏ 0758035304
alin.patru@travis.ro

CIRCUIT ORGANIZAT LA CERERE

Tarif informativ: 290 EUR / persoana

Supliment camera single: 50 EUR

Tarif valabil pentru minim 6 platitori.

Pentru acest tur este necesar pasaport valabil.

 

Tariful include:
• cazare doua nopti, loc in camera double, mic dejun inclus;
• transport cu microbuz sau minivan cu aer conditionat;
• ghidaj in limba romana;
• cina Ziua 1 la Trebujeni;
• vizita si degustare, inclusiv placinte la Cramele Cricova, Ziua 2;
• vizita și degustare la Combinatul Kvint, Tiraspol, Ziua 3;
• bilet de intrare la Muzeul National de Istorie si Arheologie a Republici Moldova;

 

Nota: Orarul si ordinea vizitarii obiectivelor pot suferi modificari in funcţie de starea vremii, trafic sau indisponibilitatea din motive neimputabile organizatorilor a unora din obiective.

 


Oferte similare

Personalizeaza-ti online vacanta!

Personalizeaza-ti online vacanta!

Bilete de avion online

Rezerva-ti online biletele de avion!

Bilete de avion online

Tururi in Iasi, Bucovina si Republica Moldova

Descopera orasul Iasi, Bucovina si Republica Moldova cu Travis Tourism

Tururi in Iasi, Bucovina si Republica Moldova

 
travis vacante enjoy new destinations!
travis corporate enjoy success!
travis rentacar enjoy our cars!
 
travis mytravis