Travis Blog
Ce poți face acasă în această perioadă?
20 mart. 2020

Ce poți face acasă în această perioadă?

Postat de travis

În secolul 21, timpul a ajuns să fie prețios și zi de zi ne facem zeci de planuri cu ce am fi putut realiza dacă am fi avut mai mult timp liber, ca prin minune.

Iată că ni s-au îndeplinit dorințele! Ok, știu! În contextul actual, e mai mult o situație forțată, pe care nu ne-am fi dorit-o, dar hai să vedem partea bună – timp liber berechet pentru noi și familia noastră. Aflându-ne în fața faptului împlinit, toate planurile ni s-au șters din minte și nu știm ce să facem pentru a profita de aceste momente într-un mod constructiv.

Ordine prin casă, să ne uităm pe rețelele de socializare, să dormim mai mult, să mâncăm? Buun, dar până când?

Ne-am suflecat repede mâinicile și-ți scriem câteva idei de activități, în urma cărora să simți că ai valorificat la maxim timpul liber din această perioadă.

  • Uită-te la filme cu povești interesante

Cât timp a trecut de când nu ai mai văzut un film bun?

Acum că ai timp, sigur ți-ai propus să faci asta. Și apare partea cea mai grea – „Ce film să vizionez?!”.

Am făcut o selecție de filme interesante:

a. Joker – sigur ai auzit de minimum 5 ori despre acest film de la prietenii tăi și nu numai. Acum e ocazia perfectă să-l vezi și să-ți amintești de Joker-ul din copilărie;

b. The Irishman – dacă te speria durata acestuia, acum ai ocazia perfectă să petreci trei ore și 30 de minute în fața laptopului și să vizionezi unul dintre cele mai bune filme din ultima perioadă;

c. În sălbăticie – un film pentru exploratorii din noi;

d. John Wick (1,2,3) – dacă iubești acțiunea, John Wick e perfect! Un film în care adrenalina este la cote maxime și care te va captiva din primele minute.

  • Citește o carte (pe zi)

Timpul pentru citit e mereu limitat. Ne propunem să citim măcar 10 pagini pe zi, dar seara simțim efectele agitației zilnice, încât dăm skip și promitem că mâine ne vom revanșa. În aceste săptămâni ce scuze mai ai?

Dacă termini turnulețul cu cărți de pe noptieră și nu mai ai idei de cărți noi, îți propunem:

Vraciul (vol. 1, 2), de Tadeusz Dolega-Mostowicz – un roman despre acceptarea destinului și despre modul în care noi, oamenii, ne adaptăm situației, ajutați de  instinctele noastre, ce ne oferă o putere de nedescris. Numai bună pentru această perioadă mai dificilă!

Couple reading

  • Fă-ți ordine în gânduri și fă-ți o listă cu ce ai dori să mai faci până la sfârșitul anului

În ianuarie, cu toții ne-am setat câteva obiective, pe care ne dorim să le îndeplinim până la sfârșitul anului 2020. Ajunși în acest moment, cât la % ai îndeplinit din ce ți-ai propus?

Poate că acum, în urma evenimentelor întâmplate, vezi altfel viața și ce ar trebui să faci atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Această pauză este un prilej bun pentru o evaluare a ceea ce îți dorești să faci în lunile următoare. Așa că, ia o foaie, un pix (poate cel mai colorat pe care îl ai, ca să te mai binedispună) și conturează noile planuri.

Ca totul să fie în armonie, aranjează-ți și acele lucruri de prin casă pe care le-ai tot amânat din lipsa timpului. Nu-i așa că e un sentiment unic de mândrie și de prosperitate când apuci să-ți pui ordine prin lucruri? Simți că ești gata să înfrunți lumea cu toate armele posibile. 🙂

  • Plănuiește-ți următoarea vacanță

Chiar dacă în acest moment zilele în care te vei bucura de o vacanță par îndepărtate, noi îți propunem să fii optimist și să valorifici timpul, plănuind următoarea vacanță. Află despre locurile cele mai inedite din România sau ce destinație din întreaga lumea are cele mai frumoase parcuri, prin care să te plimbi cu cei dragi.

Citește, uită-te la poze, vizualizează-te acolo și fii gata să călătorești cu prima ocazie!

Noi vom reveni cu propuneri de locații, care sigur se vor afla pe lista ta alcătuită în aceste zile.

 

2 Comentarii

Transilvania cum nu ai mai văzut-o! – Travis in cuvinte 3 aprilie 2020 at 20:29 - Reply

[…] cum am promis în ultimul articol postat (dacă nu l-ai citit, o poți face aici), revenim cu prezentarea unor locații inedite, ce te vor ajuta să realizezi o listă cu […]

Kiararen 14 aprilie 2020 at 5:40 - Reply

Hello to all
In this enigmatical span, I proclivity you all
Appreciate your family and friends

Lasa un comentariu