Travis Blog
Cea mai frumoasă cascadă din lume
11 apr. 2020

Cea mai frumoasă cascadă din lume

Postat de travis

Se spune că viața este asemenea unei cascade: are cursul ei și obstacolele ce ne apar în cale, nu fac decât să ne arate cât de puternici suntem. Dacă vom ști să ne adaptăm, cu siguranță, căderea nu ne va afecta.

Natura ne oferă spectacole de lumini, de culori, miresme încântătoare și peisaje ce ne taie respirația, iar noi suntem datori să le admirăm și să le ajutăm să-și păstreze puritatea.

Astăzi, ne-am decis să-ți aducem în atenție un loc frumos format de mama natură – o cascadă. Ai fi suprins să afli că una dintre cele mai frumoase cascade din lume se află chiar la noi în România? Dacă răspunsul e da, trebuie să mergi, de îndată ce poți, să o vizitezi, ca să te convingi singur că așa este.

Cu siguranță ai auzit, la ora de geografie sau în discuțiile cu prietenii, măcar o dată despre minunata Cascadă Bigăr din România, pe care-i musai să o vezi. Te-ai întrebat de ce spune toată lumea acest lucru? Asta vei afla dacă vei continua să citești.

Ești gata?

  • Cascada Bigăr, județul Caraș Severin

Faimoasa Cascada Bigăr se află în județul Caraș Severin, făcând parte din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița.

Vizitând cascada, îți vei da seama că natura este de o frumusețe rară. Aceasta este vizitată anual de sute de mii de turiști, atrăgând atenția prin felul în care arată. Apa provine din Izvorul Bigăr, care se varsă în râul Miniș printr-un prag stâncos, acoperit cu mușchi, formând astfel cascada. Rezele soarelui se reflectă în apă, creând senzația că poartă milioane de diamante ce strălucesc.

Aceasta este cunoscută și pe plan internațional, fiind desemnată, în anul 2013, cea mai frumoasă cascadă din lume, de către „The World Geography”. Mulți turiști internaționali, ce vizitează frumusețile României, nu ezită să vadă faimoasa Cascadă Bigăr.

Ca orice obiectiv turistic, cascada din Caraș Severin are o legendă impresionantă. Se spune că au fost odată doi îndrăgostiți, de pe ținuturile Văii Almăjului, care nu reușeau să aibă un copil. Într-o noapte, femeia a visat o vrăjitoare, ce a îndrumat-o să bea apă din izvorul de sub stâncă, pentru a rămâne însărcinată. Cum un lucru bun nu vine niciodată singur, vrajitoarea a blestemat pruncul: „Dacă va fi fată, nu are voie să se îndrăgostească vreodată, altfel va muri”. Zis și făcut, iar minunea s-a produs! Tinerii au devenit părinții unei fete, pe care trebuia să o păzească de frumosul sentiment al iubirii. Dar, din păcate, când a crescut, fata s-a îndrăgostit de un băiat pe nume Bigăr, iar pentru a o păzi de blestem, tatăl a decis să o închidă în grota de pe munte. Legenda spune că aceasta a suferit atât de mult, încât vrăjitoarei i s-a făcut milă și i-a transformat părul într-o cascadă în care au curs lacrimile ei. Tânărul iubit a decis să se arunce în apă, sfârșind a fi morți amândoi, dar s-au întâlnit pe lumea cealaltă, unde s-au bucurat de frumoasa lor poveste de dragoste.

În urma acestei întâmplări, umblă vorba că îndrăgostiții ce-și doresc iubire veșnică, trebuie să bea apă din cascada care a primit numele băiatului Bigăr.

Imaginile superbe cu frumoasa cascadă au făcut înconjorul lumii, stârnind milioane de aprecieri. În realitate, aceasta poate fi văzută de pe marginea drumului DN 57B, dar dacă dorești să te bucuri cu adevărat de acest loc ce pare ireal, trebuie să achiți o taxă de 5 lei.

 

 

Te-am făcut curios să vezi cu ochii tăi una dintre cele mai frumoase cascade din lume, care se află chiar în România?

În această perioadă, fă-ți planuri de călătorie, pe care le poți pune în aplicare de îndată ce va fi posibil. Pentru cazare apelează cu încredere la Travis Tourism, iar dacă transportul este o problemă, Travis Rent a car este soluția.

Citește, uită-te la poze, vizualizează-te acolo și fii gata să călătorești cu prima ocazie!

 

 

Tags: , , , ,

2 Comentarii

Foxi 21 mai 2020 at 11:23 - Reply

Sa nu uitam niciodata de frumusetile tarii, sunt valorile care ne-au mai ramas! Big Like!

    travis 30 mai 2020 at 13:26 - Reply

    Așa este! Vă mulțumim pentru apreciere !
    Vă invităm să ne mai vizitați blogul, pentru că vom posta în curând diverse articole despre România.

Lasa un comentariu